Емил Нешев за акциите в планината: Те бяха много дълги, трябва ни хеликоптер

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
45

„Времето за транспорт е дълго и бавно при спасителни акции в планината. Затова е нужно да има въздушна помощ.“ Това коментира пред bTV директорът на спасителната служба към БЧК Емил Нешев след спасяването на двама туристи и смъртта на други двама.

„Едната акция продължи 9 часа, другата атракция – повече от 12. Дори не ми се смята за някои от колегите беше повече от 20 часа. Акцията в Пирин на практика продължи 7 дни от 26 декември до вчера. Хората бяха някъде постоянно в някаква акция, на моменти имаше по две наведнъж.

Хеликоптер би променил нещата“, каза още Нешев.
Той коментира и двамата загинали туристи в планината. По думите му теренът е бил хлъзгав и затова се е стигнало до трагедията.

Нешев заяви, че времето е хубаво, но условията в планината като терен и многото почивни дни водят до много акции.Той поясни, че за миналата година ма 168 акции, за началото на тази има 4.

„Около 500 доброволни планински спасители в страната са денонощно на разположение и в готовност да излязат да окажат помощ, ако се наложи. За миналата година акциите са 168 с оказана помощ на 187 пострадали. Това е само във високата планина. Не коментирам въобще случаи по ски зоните“, каза още Нешев.
skandal.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!