Елизабет Втора може да загуби милиони лири заради пандемията

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
485

Снимка: АР/БТА

Ограничителните мерки заради новия коронавирус заплашват кралица Елизабет Втора и семейството й с финансови загуби от около 17,8 милиона британски лири, съобщи британският в.“Сън“, предава БТА.
Изданието се позовава на имейл, изпратен от лорд Чембърлейн от кралското домакинство Уилям Пил до служителите в двора. В него той ги предупреждава, че се очаква спад в приходите тази година с около една трета.

Затварянето за посетители на кралските дворци за няколко месеца причинява сериозни загуби. Миналата година кралското семейство е генерирало приходи от над 70 милиона британски лири от продажба на билети за дворците и от сувенири. Приходите от посещенията в Бъкингамския дворец миналата година са били 12 милиона лири, а в замъка Уиндзор – 25 милиона лири.

Заради кризата са предприети мерки за икономии, които включват замразяване на наемането на персонал, замразяване на заплатите, готвят се и съкращения на работни места.

Преразгледан е и календарът с ангажименти на кралица Елизабет Втора за периода до 2022 г., който включва нейни и на висши членове на кралското семейство посещения, както и визити на чужди държавни ръководители.
DNES.DIR.BG

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!