Екоактивисти покриха имението на Риши Сунак с черни чаршафи

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
23

Активисти от “Грийнпийс” изрисуваха дома на министър-председателя на Великобритания Риши Сунак и го покриха с черни чаршафи в знак на протест срещу политиката му по отношение на изкопаемите горива, става ясно от профила на организацията в Туитър.

Тази седмица Сунак даде зелена светлина на стотици нови лицензи за добив на нефт и газ в Северно море, което разгневи природозащитниците, предава “Гълф таймс”.

“Отчаяно се нуждаем от това нашият министър-председател да бъде лидер в областта на климата, а не подпалвач на климата”, коментира активистът Филип Евънс.

Британският клон на “Грийнпийс” публикува видеоклипове на четирима активисти, които се качват на покрива на имението на Сунак в Ричмънд, Северна Англия, и го покриват с черни чаршафи.

Други двама активисти разпъват на моравата пред къщата плакат с надпис “Риши Сунак – петролните печалби или нашето бъдеще?”.

Според Евънс Риши Сунак е готов “да подпали планетата, ако може да спечели няколко политически точки”. Той добави, че това е цинично до безобразие.

На “Даунинг стрийт” обаче смятат, че политиката е от съществено значение за гарантиране на енергийната сигурност.
tribune.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!