ЕК: Brexit без сделка е една много ясно доловима възможност

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
210

Комисията отново призова европейските граждани и бизнеса да са готови за подобна вероятност до 31 октомври

В същото време в Лондон британските депутати се опитват за пореден път да предотвратят раздялата с ЕС без споразумение, разпалвайки още повече очакванията за предстоящи предсрочни избори на 14 октомври.

По-рано във вторник говорител на премиера Борис Джонсън заяви, че евентуалните предсрочни избори ще бъдат проведени преди срещата на върха на европейските лидери на 17 октомври, отхвърляйки предположението, че ще има гласуване след напускането на ЕС.

Междувременно според източник на Bloomberg Джонсън е провел среща с бунтуващи се тори, като им е заявил, че усилията им за отлагане на Brexit ще са в ущърб на британската преговорна позиция. Запознатият е определил разговорите като „сърдечни“. Въпреки това според него все още има бунтовници, които няма да променят позицията си.

Други източници от държави членки на ЕС заявиха, че им е било съобщено, че преговорите между представители на Брюксел и Лондон ще се състоят всяка сряда и петък.

От своя страна Мина Андреева посочи, че макар да има ускоряване на преговорния процес откакто Борис Джонсън проведе срещи с германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Еманюел Макрон в рамките на форума на Г-7 миналия месец, то все още няма постигнат съществен пробив.

„Не мога да съобщя за направени никакви конкретни предложения“, заяви тя.

По статията работи: Елена Илиева
investor.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!