Един от собствениците на ‘Будилникъ’ в центъра на вниманието заради продажбата на луксозен дом за 3.5 млн. паунда

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
0
2369

Мирослав Николов, един от собствениците на основната българска медия във Великобритания “Будилник“, е в центъра на вниманието и на първа страница на Daily Mail заради продажбата на четиристаен дом за 3.5 милиона паунда, като уверява, че цената е оправдана.

Г-н Николов и неговата съпруга Сребрина. Един съсед каза: “Това е умно от негова страна. Ако увеличиш квадратурата на имот тук, увеличение на стойността с 2 милиона паунда за девет години не е изключено”.

Николов иска три пъти повече от първоначалната сума, платена за имота. Къщата, купена през 2015 г. за 1.2 милиона паунда, е била подложена на обширни реновации, включително добавянето на просторно мазе, което увеличи жилищната площ с една трета. След инвестиции от 1.4 милиона паунда в подобрения, домът сега разполага с 3650 кв. фута жилищна площ, четири етажа и собствена кино зала.

Въпреки астрономическата цена, Николов защитава стойността на имота, позовавайки се на значителните подобрения и уникалните характеристики на къщата. Средните цени на имотите в района на Canonbury, където се намира домът, са значително по-ниски, което поражда съмнения сред съседите и потенциалните купувачи относно успеха на продажбата. Въпреки това, някои от съседите и приятелите на Николов вярват, че уникалното местоположение и качеството на реновацията могат да оправдаят поисканата цена, като посочват, че подобни имоти в района могат да достигнат високи цени при правилни условия.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!