Един на всеки 500 жители на Англия е заразен с коронавирус

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
398

Един на всеки 500 жители на Англия е заразен с коронавирус, показват нови данни на националната статистика. Рязко покачване на случаите се наблюдава също в Уелс и Шотландия. Местни карантини се планират за много градове, включително Лондон.

Повече от 103 000 души са били заразени с Covid-19 през миналата седмица, показват данни на националната статистика в Англия. Индексът, който измерва колко бързо се разпространява епидемията, продължава да се покачва.

В двата най-големи градове на Уелс – Кардиф и Суонзи – местната карантина ще влезе в сила в неделя вечер. Още в събота карантина ще бъде наложена в град Ланели – друго огнище на заразата. Това означава, че около 1,5 милиона души или около половината от населението на Уелс, ще бъде в карантина.

Тревожно е състоянието в британската столица Лондон. Кметът Садик Хан призова за затягане на ограниченията. Лондон е под стриктно наблюдение с вероятност да последва карантина, както и в някои градове в Северна Англия. В Лийдс се предвижда забрана за ходене на гости.

В Шотландия отчитат рекордни данни на заразявания. Междувременно парламентарната комисия за ваксини и имунизация излезе със списък кой ще има приоритет при ваксиниране срещу Ковид-19, когато ваксината бъде налична. Начело в списъка са възрастните хора в домовете за социални грижи и персонала.

bnr.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!