Джак Дорси ще дари $1 млрд. за базов доход след кризата

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
57

Това са 28% от неговото нетно богатство

Дорси (вляво) с партньора му в Twitter Биз Стоун
Снимка: Twitter профил Джак Дорси
Изпълнителният директор на Twitter Inc Джак Дорси обяви, че ще дари 1 млрд. долара от своя дял в Square Inc, компания за обработка на плащания, на която е съосновател и ръководи. С парите той ще подпомогне усилията за възстановяване след пандемията от коронавирус, съобщава Ройтерс.

В поредица от туитове Дорси каза, че сумата, представляваща около 28% от богатството му, ще бъде дарена на благотворителния му фонд Start Small LLC, който по-късно ще насочи парите за инициативи за универсален базов доход и за здраве и образование на момичета.

Дорси, който от години пази подробности за своите благотворителни инициативи, заяви, че всички дарения за и от фонда вече ще бъдат видими за обществеността по всяко време чрез публичен документ.

Милиардерът, чието нетно сйстояние се оценява на 3.3 млрд. долара от Forbes, също заяви, че е избрал да дари своя дял в Square, вместо в Twitter, тъй като притежава по-голяма част от компанията за плащания.

Той също така заяви, че ще ускори продажбата на тези акции във времето.
economic.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!