Десетки отменени полети

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
109

 

Стачка на персонала на Ryanair доведе до отмяната на 88 полета в Белгия по време на пиковия празничен сезон, съобщи телевизионният канал RTBF. 88 полета, заминаващи и пристигащи на летище Шарлероа (второто по големина летище в кралството) бяха отменени в понеделник и вторник поради стачка на персонала на Ryanair. Според канала стачката е засегнала почти 15 000 пътници. Това е третата стачка на летателния екипаж на авиокомпанията в Белгия за последните 30 дни – предишните протести бяха на 15-16 юли и 29-30 юли.

Персоналът настоява ръководството на компанията да изпълни обещанията за предоставяне на допълнителни почивни дни в замяна на намаляване на заплатите през 2020 г. по време на пандемията от COVID-19, както и увеличение на заплатите до нивото от преди пандемията, като същевременно се запазят всички последващи индексации.

Ръководството на авиокомпанията вече заяви, че няма намерение да се поддава на натиск. То отбеляза, че е успяло да осигури на половината от планираните полети (около 80) да бъдат извършени от „небелгийски персонал“. Тази практика за привличане на чуждестранни екипажи за извършване на полети от Шарлероа също предизвиква остро недоволство от синдикатите, които я нарекоха “социален дъмпинг”, който подкопава заплатите на белгийските пилоти.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!