Алексей Петров е бил с трима охранители при фаталната стрелба

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
542

На местопрестъплението са представители на полицията и прокуратурата

Алексей Петров е бил с охрана от трима души по време на разходката си в Драгалевци. В момента се прави оглед, установява се вида на оръжието, броя на изстрелите, и др. Това съобщи главният секретар на МВР Петър Тодоров по време на брифинг на местопрестъплението.

Той обаче не конкретизира къде са били тримата охранители в момента на произвеждането на изстрелите. Стрелбата е станала в гориста местност в близост до пътеката, където Петров се е разхождал често. Той се е движил пеша по обичайния си маршрут заедно със 51-годишната Ива Павлова, с която живее от 25 г. Жената е тежко ранена и е в момента в „Пирогов“. Известно е, че тя участва или е участвала в поне 14 фирми на Алексей Петров.

Градският прокурор Илиана Кирилова заяви, че в момента се провеждат действия – оглед на местопроизшествието, оглед на трупа. „Повече от това в момента, няма как да ви кажа, като това е, което се прави. Разпитват се свидетели, имам предвид охраната на пострадалото лице“, заяви тя.

Кирилова посочи, че по данни на медиците предстои да й бъде направена операция. „Не мога да ви кажа каква. И евентуално, в момента, в който имаме възможност, всичко мине добре, тя ще бъде разпитана“, обясни Кирилова, като уточни, че Софийската градска прокуратура ще ръководи досъдебното производство.
debati.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!