Десетки хиляди се присъединиха към пропалестинското шествие в центъра на Лондон

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
31
PA MEDIA
Organisers have said at least 100,000 people could turn out for Saturday’s march in central London

В центъра на Лондон десетки хиляди души се присъединиха към пропалестинското шествие в събота, призовавайки за устойчиво прекратяване на огъня в Газа. Това шествие е последното от поредица демонстрации, проведени през последните седем седмици на войната.

Митингът съвпадна с четиридневно примирие между Израел и Хамас, но участниците настояваха, че временното спиране на огъня не е достатъчно. “Искаме постоянен мир в Газа”, заяви 64-годишната Кейт Хъдсън, антивоенен активист. Протестиращите носеха табели с надписи като “Спрете войната в Газа”, като мирно се насочиха към сградата на парламента.

Полицията арестува мъж за подбуждане към расова омраза, забелязан с плакат с нацистки символи. По-рано този месец, над 120 души бяха арестувани по време на сблъсъци между полицията и крайнодесни групи при подобен протест.

В неделя е планиран протест срещу антисемитизма, като Лондонската полиция обяви, че ще разположи над 1500 служители за уикенда. Бившият министър на вътрешните работи Суела Браверман е уволнена след статия, в която критикува полицията за “двойни стандарти” при обработка на демонстрации в подкрепа на Израел и пропалестинските протести.

Репортаж от Мувия М и Натали Томас, редактиране от Хелън Попър.

Източник: Reuters

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!