“Дейли Телеграф”: Ако не търсиш работа, няма и помощи

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
829

На безработните във Великобритания ще им бъдат отнемани помощите за период от до три години, ако многократно откажат предложения за работа.

Това предвиждат радикални промени на системата за социално подпомагане, предаде “Дейли Телеграф”. Всеки, който кандидатства за помощи при безработица ще трябва да подпише документа „три отказа и си вън”, който предвижда наказания за плашещите се от работа.
Министърът на труда и пенсиите Ян Дънкън Смирт ще оповести т. нар. „договор на ищеца”, който съдържа санкции за тези които отказват да приемат офертите за работа.
Тези, които не приемат предложение за работа или откажат да кандидатстват по позиция препоръчана им от консултанта по заетостта, при първи отказ ще бъдат лишавани от седмичната помощ от 64 лири за три месеца. Ако това се повтори, им се спират помощите за шест месеца. В случай на трети отказ, ще губят помощите за три години.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!