COVID-19: Страх от летен хаос във Великобритания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
940

Борис Джонсън чува все повече предупреждения за хаос в училищата и на работните места, пише The Guardian

Борис Джонсън чува все повече предупреждения за хаос в училищата и на работните места, на фона на спешни искания за яснота относно плановете на правителството за справяне с непредсказуема ескалация в новите случаи на коронавирусна инфекция, пише британският вестник The Guardian.

Запазването на съвети за носене на маски в определени условия и отказ от карантина за всеки в Англия, който е напълно ваксиниран, са мерки, които се обмислят от правителството, за да се спре възраждането на случаите и да се избегнат локдауните – нещо, което също рискува да повлияе негативно на Националната здравна система (НЗС), пише “Фокус”.
Авторитетни учени предупреждават, че все още е възможно болниците да бъдат претоварени през лятото,

ако мерките за потискане на разпространението на коронавируса не останат в сила и след 19 юли, когато трябва да бъдат премахнати законовите ограничения.

Лекарите вече настояват някои мерки да останат през лятото, докато учителите и родителите предупреждават за хаотична ситуация в училищата, като различни институции прилагат различни правила за изпращане на деца вкъщи, ако са били изложени на коронавирус.

Разминаващите се изисквания на училищата, бизнеса и НЗС, както и потенциалният ход на заболяването, сега поставят Джонсън пред трудни решения по графика за прекратяване на ограниченията. Докато приеманията в болници в Англия нарастват, лекарите говорят за “бавно натоварване” до нива, които остават управляеми. Някои обаче предупреждават, че наред с кадровия натиск и високите нива на спешен прием, увеличаването на пациентите с COVID-19 може да има ефект и върху несвързаните с тази болест здравни грижи.

Учените предупреждават, че голяма трета вълна от случаи би била изключително разрушителна, дори ако хоспитализациите и смъртните случаи са значително намалени. Новите случаи са около 27 000 на ден.

“В момента все още имаме система за проследяване, при която контактите трябва да се самоизолират”, каза проф. Марк Уулхаус от Университета в Единбург.

“Ако за всеки случай поискате пет или може би дори 10 души да се самоизолират, прекъсването, причинено от голяма вълна, ще бъде огромно. Така че правителството може да се наложи да помисли за тяхната политика по отношение на карантина на контактните, поради тази причина”.
vesti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!