Челен сблъсък! Джонсън и Фон дер Лайен опитват да излязат от кризата за Брекзит

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
319

Много политически наблюдатели на Острова не приемат като изненада факта, че преговорите бяха прекъснати

Снимка: БГНЕС/ЕРА
Британският премиер Борис Джонсън и председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще проведат спешен разговор по телефона днес след като преговорите в Лондон за търговските отношения след Брекзит навлязоха в задънена улица и бяха прекъснати.

Времето за постигане на сделка изтича бързо, краят на „преходния период“ е 31 декември, а двамата главни преговарящи Мишел Барние и Дейвид Фрост обявиха, че условията за споразумение не са изпълнени и временно прекратиха преговорите, за да дадат възможност на политиците да се намесят.

Борис Джонсън и Урсула фон дер Лайен ще разговарят днес следобед. Всичко това става след много интензивни преговори в Лондон през седмицата, включително до късно през нощта. „Съществените разминавания“, както се изразиха двамата преговарящи, обаче остават по въпросите на риболовните права, държавните субсидии и прилагането на новите разпоредби.

Някои политически наблюдатели на Острова не приемат като изненада факта, че преговорите бяха прекъснати, макар и да отчитат, че това е „съществен момент“.

Политическият редактор на „Скай нюз“ Сам Коутс заяви тази сутрин, че днешният разговор между Борис Джонсън и Урсула фон дер Лайен може да доведе до някакъв пробив и преговорите да бъдат подновени.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!