Британското разузнаване – защо Путин отмени пресконференцията

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
68

Руската социология не дава ръст на противниците на войната

Снимка: архив, БГНЕС

Военното разузнаване на Великобритания твърди във всекидневния си преглед на събитията, че анулирането на т.нар. голяма пресконференция на руския президент Владимир Путин може би е мотивирано с опасения от “несанкционирано обсъждане” на войната в Украйна. Според тях кремълските чиновници крайно болезнено се отнасят към подобна възможност, съобщи Би Би Си.

Предния ден Кремъл обяви, че Путин няма да даде традиционната си пресконференция за равносметка на отиващата си година, което ще се случи за пръв път от десетилетие.

Тези пресконференции станаха важна част от графика на Путин за участие в обществени прояви и често бяха използвани като възможност да се демонстрира откритостта на руския лидер, при все че въпросите със сигурност се проверяват предварително, напомнят авторите на сводката.

Британското разузнаване предполага, че анулирането на пресконференцията има връзка с растящите опасения по повод все по-антивоенните нагласи в Русия.

Те обаче не обясняват причините за своя извод, а руската военна социология не е регистрирала рязко увеличаване в числеността на противниците на войната.
(БТА)

По публикацията работи: Елка Василева
dnes.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!