Британският премиер ще представи план за постепенно премахване на блокадата

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1390

Борис Джонсън потвърди, че вътрешният министър Прити Пател ще уточни подробностите около мерките, свързани с карантината за пристигащите в страната

Снимка: Bloomberg L.P.

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън ще изложи своя план за отваряне на училищата в рамките на днешния ден и ще очертае своя по-дългосрочен план за премахване на националната блокада, въпреки че страната достигна 100 хил. смъртни случая вследствие на заразяване с коронавирус, съобщава Bloomberg.
Джонсън потвърди, че вътрешният министър Прити Пател ще уточни подробно „по-строгите“ правила относно карантината за пристигащите в Обединеното кралство от страни, които са считани за рискови по отношение на коронавируса, като държавите от Южна Америка, от Южна Африка, както и пристигащите от Португалия, заради близките ѝ връзки с Бразилия.

За да може пристигащ от друга страна да влезе във Великобритания, трябва да представи отрицателен тест за Covid-19, направен в последните 72 часа, и да се самоизолира за 10 дни.

Тези, които не изпълняват изискването, ще бъдат глобени с 500 паунда. В Англия карантината може да бъде прекратена, ако след 5 дни съответното лице даде втора отрицателна проба.

Преди това самият премиер ще информира Камарата на общините за борбата за овладяване на пандемията, включително плановете за повторно отваряне на училищата.

Великобритания обяви трета национална блокада по-рано този месец, тъй като все още не успява да ограничи заразата на фона на новия щам на коронавируса, който беше регистриран на нейна територия.

Във вторник Обединеното кралство стана първата държава в Европа, която премина границата от 100 хил. смъртни случая от коронавирус.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Десислава Попова
investor.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!