🇬🇧🚫🛥️ Британският премиер се похвали: “Планът ми за миграцията намали незаконните влизания на Острова.” 👏🏻💼

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
69

Министър-председателят на Великобритания Риши Сунак заяви днес, че планът му за спиране на мигрантите, пристигащи в Обединеното кралство с малки лодки, е намалил незаконните преминавания с 20%🚫🛥️, предаде Ройтерс, цитирана от БТА🗞️.

Агенцията отбелязва, че Сунак цели с това изказване да намали критиките в редиците на неговата Консервативна партия и в страната към миграционната му политика🔍🗳️.

“Да спре лодките”🛑, това бе едно от петте обещания на британския премиер, който се очаква да води консерваторите на парламентарните избори догодина, към неговите сънародници🤝.

Сунак, който зае поста през октомври, обаче е упрекван от членове на партията си и от обществеността, че не действа достатъчно бързо⏳. В резултат във Великобритания се стигна до протести, след като мигранти бяха настанени в хотели заради рекордния брой новопристигнали в страната миналата година🏨👥. Британци изразиха недоволство, че има много хора, които нямат възможност да изплащат ипотеката си, но не са настанявани безплатно в хотели както мигрантите👤❌💰.

“За петте месеца от началото на плана преминаванията (през Ламанша) са с 20% по-малко от миналата година. Планът работи”📉, каза Сунак на пресконференция в Южна Англия📢.

Британският премиер допълни, че правителството му не е безучастно и ще работи усърдно, за да гарантира, че парламентът ще одобри нов закон в тази сфера⚖️.

Лейбъристката партия, обаче заяви, че Сунак се е провалил в разг

глеждането на десетките хиляди молби за убежище🏛️. 7600 души са преминали Ламанша от началото на годината, казаха още от основната опозиционна сила във Великобритания и прогнозираха, че през летните месеци броят на мигрантите вероятно ще се увеличи📈.

Великобритания отдавна опитва да ограничи броя на пристигащите през южните брегове, но Сунак е решен да докаже, че планът му за сключване на споразумения с други европейски държави с цел да намали броя на пристигащите и по-твърдата позиция на страната по отношение на миграцията може да даде резултати🌍, отбелязва Ройтерс.

Той даде като пример споразумението, което сключи с Албания🤝.

“Върнали сме 1800 души обратно в Албания само за шест месеца”🛳️, каза британският премиер. Той добави, че досега са били приемани един на всеки пет албански бежанци, а това съотношение вече е един на петдесет📊.

“Броят на албанците, пристигнали с малки лодки, е с почти 90% по-малък”💯, заяви британският премиер.

Той призова парламента да одобри внесения от него нов закон за нелегалната миграция, който ще позволи бързото задържане и депортиране на хората, пристигащи с малки лодки, обратно в родината им или в т. нар. сигурни трети страни като Руанда🔒.

В момента нормативният акт се разглежда от горната камара на парламента, която може да се опита да отслаби някои от разпоредбите му, посочва Ройтерс.

“Това няма да се реши за ден и ще продължат да идват хора това лято, ето защо е толкова важно да пр

оменим закона”📋, каза Сунак.

“Политиката ми е много проста: Тази страна и вашето правителство, а не престъпните групи, са тези, които решават кой да дойде тук. Ще направя каквото е нужно, за да го постигна. Казах, че ще спра лодките, и ще го направя”🗣️, подчерта британският премиер.

fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!