Британски полковник: Байдън не иска Украйна да спечели войната, Западът да се готви за унижение

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
141

Вашингтон се поддаде на празните заплахи, отправени от режима на Путин

Снимка: БГНЕС/ EPA

Британският полковник Ричард Кемп отправи съкрушителна критика към американския президент Джо Байдън заради отказа му да предостави на Украйна определени оръжия.

В статия за The Telegraph той пише, че администрацията на Байдън умишлено дава военна помощ на Украйна да поддържа боевете, но не достатъчно, за да спечели на фронта. Подобно на своите западноевропейски съюзници, Байдън беше успешно възпрян от празните заплахи на Путин за разширяване на войната извън границите на Украйна.

Ричард Кемп посочва, че времето изтича за Украйна. Освен зависимостта от руската енергия, пацифисткият инстинкт сред западноевропейските политически класи доведе до пренебрегване на украинските въоръжени сили и съответния страх от ескалация.

Сега проучвания както в Европа, така и в САЩ показват, че обществената подкрепа за военната помощ за Киев намалява, като едно скорошно проучване показва, че по-малко от 50 процента от американците подкрепят допълнителното финансиране. Това поне отчасти се дължи на бавния напредък в контранастъплението на Украйна, което досега е отбелязало само ограничени победи.

Според британския полковник САЩ (които са основният доставчик на оръжия за Киев) дават оръжия на Украйна не да победи, а да има по-силна позиция на масата на преговори. Вашингтон отказа да предостави до момента модерни изтребители и ракети с далечен обсег на Украйна. За Путин ще бъде победа да запази отвоюваните до момента територии, докато за Украйна това ще е истинска катастрофа. При този сценарий Западът ще бъде унижен.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!