Британски политик: Рибата в нашите води е по-щастлива след брекзит

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
68

© Pixabay.com
В отговор на нарастващото недоволство по отношение на бюрокрацията, която струва на риболовната индустрия милиони, високопоставен британски политик заяви, че рибата в британските води „е по-добре и по-щастлива“ след брекзит.

Председателят на Камарата на общините в британския парламент Джейкъб Рийс-Мог направи това изявление, след като в продължение на дни в страната се твърди, че износителите са засегнати от комбинация от бюрокрация, IT проблеми и объркване, откакто влезе в сила търговското споразумение на Великобритания с ЕС.

В страната имаше оплаквания, че морски улов гние по пристанищата, тъй като огромните забавяния означават, че той не може да бъде продаден в Европа, пише Daily Mail.
След като някои политици заявиха, че забавянията струват на индустрията по 1 млн. паунда на ден, представителят на консервативната партия и поддръжник на брекзит Рийс-Мог каза: „Това, което се случва, е, че правителството работи по този въпрос, търсейки решение възможно най-бързо, а основното в случая е, че си върнахме рибата.

Това сега са британски риби, които са по-добре и са по-щастливи от този факт“, заяви Рийс-Мог.
profit.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!