Британия планира разширяване на схемата за плащане на домакинства за намаляване на енергопотреблението

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
68

Лондон, 11 юни (Ройтерс) – Операторът на електроенергийната система на Великобритания планира да разшири схема, при която домакинствата получават плащания за намаляване на енергопотреблението, така че да стане редовна част от пазара, а не само средство за предотвратяване на електроенергийни недостиг през зимата.

Електроенергийният системен оператор (ESO), който управлява преноса на електроенергия в страната, заяви във вторник, че ще консултира индустрията за плановете си и ще представи окончателно предложение за одобрение от регулатора Ofgem преди зимата.

Под схемата за гъвкавост на потреблението (DFS), домакинствата, които се включат, получават плащания – обикновено чрез намаление на сметките си – за изключване на уреди като фурни и съдомиялни машини през специфични периоди, когато електропотреблението е високо.

Миналата седмица ESO заяви, че е уверена в наличието на достатъчно електроенергия тази зима, с по-голям резерв от капацитет в сравнение с последните две години, което означава, че не смята, че схемата ще бъде необходима като зимна резервна мярка.

„DFS ще продължи да съществува и ESO днес предложи подобрения на услугата, така че да може да се използва през цялата година като нормална търговска услуга,“ се казва в изявление на компанията.

„Докато се отдалечаваме от необходимостта от DFS като зимна резервна услуга, е логично да погледнем към бъдещето и какво може да предложи тази услуга,“ каза Кейти О’Нийл, главен оперативен директор на ESO.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!