Пътниците се събличат, докато са блокирани в „сауна“ самолет за три часа

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
142

Това е тревожният момент, в който пътниците бяха принудени да се съблекат, след като бяха заклещени в самолет „сауна“ на летище в Гърция.

Кадри показват хора, готови да пътуват до Доха, Катар, които се борят да дишат и потят обилно, след като са блокирани на пистата поне три часа. Температурите в Атина достигнаха 38°C във вторник и продължават да се повишават, което принуди Метеорологичната служба на Гърция да издаде предупреждение.

Акрополът беше сред туристическите атракции, затворени по време на горещата вълна, заедно с училищата в гръцката столица. Инцидентът се случи на самолет на Qatar Airways, подготвящ се за полет към Близкия изток.

Хората твърдяха, че са били изоставени без климатизация, вероятно поради техническа неизправност. Видеоклипове показват пътници с зачервени лица, които свалят обляните си в пот дрехи. Други бяха видени припаднали на местата си, докато хора стояха над тях и ги вееха.

На борда на самолета имаше и множество спортисти, участващи в Световното първенство по Муайтай IFMA. Един от бойците, Деймиън Колинс, показа капки пот, стичащи се по тялото му в екстремната жега. Всички пътници в крайна сметка бяха позволени да слязат и да се върнат в терминала на международното летище в Атина, за да чакат допълнителни инструкции.

Температурите се очаква да достигнат 43°C утре в средиземноморската страна по време на пиковия туристически сезон. Горещата вълна се смята, че е причинена от южни ветрове, които носят горещ въздух и прах от Северна Африка. Условията се влошиха в регион северно от Атина, където експлозия разтърси фабрика за съдове за готвене и храни. Пожар избухна в сградата в предградието Кифисия този следобед, което подтикна властите да призоват жителите да останат вътре. По на запад в Европа, диво време от различен вид предизвика хаос на испанския остров Майорка.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!