Brexit причинява не само бизнес и политически хаос, но и технологичен

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
87

Приложението за британско гражданство е нефункционално за iPhone

Ситуацията около Brexit причинява не само политически и бизнес хаос, но и води до технологични неволи. Последната такава е свързана с правителственото британско приложение, което се използва от граждани на Европейския съюз (ЕС), пребиваващи на Острова, да кандидатства за гражданство в страната, и което е достъпно само за Android устройства.

Общо 3.6 млн. души имат право да кандидатстват по схемата за уседналост на ЕС, за да им се предостави такъв статут, така че да имат право да останат във Великобритания. Досега обаче са кандидатствали само 1 млн. от отговарящите на условията.

Процесът изисква сканиране на документ като доказателство за самоличност. Проблемът е, че приложението, което трябва да улесни процедурата, сега няма да бъде достъпно на една от двете мобилни платформи. В инструкциите се посочва, че опцията за сканиране на документи е налична „само за Android”, а тези, които нямат достъп до устройства с такава, трябва да предоставят документите си по пощата или лично.

От службите обещават, чe приложението трябва да е готово „по-късно тази година“ и за алтернативната операционна система iOS, която задвижва iPhone, пише Financial Times.

Това обаче няма да свърши работа за 2.6 млн души, които още не са кандидатствали за установен статут. Миналата седмица британското правителство обяви, че незабавно ще прекрати свободното движение на граждани на ЕС, ако на 31 октомври настъпи Brexit без сделка.
economic.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!