Brexit – основният риск пред пазара на бизнес имоти в Европа през 2017 г.

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
236

Доходността от имотите ще продължи да се понижава, макар и с по-бавни темпове, заради притока на капитали към сектора
Снимка: архив, Ройтерс
Brexit е основният риск пред доходността от инвестициите в бизнес имоти в Европа през 2017 г., посочва инвестиционната компания Fidelity International, цитирана от онлайн изданието propertywire.com.
Инвестициите в имоти ще продължат и през тази година да носят по-висока доходност в сравнение с другите инвестиции въпреки рисковете и достигане на зрялост на пазара, подчертава компанията. Експанзивната парична политика на Европейската централна банка (ЕЦБ) продължава да насърчава насочването на повече капитали към сектора на имотите на ключовите европейски пазари, най-вече към Германия.
Атрактивните лихвени нива и обменният курс на еврото продължават да привличат все повече инвеститори от Азия, Близкия изток и Америка, подчертават експертите. Единствено тежки макроикономически шокове биха обърнали тази тенденция, коментира Нийл Кейбъл от Fidelity International.
През последните години цените на имотните активи нарастват устойчиво на най-силните европейски пазари. Тенденцията ще се задържи и през тази година, прогнозира компанията.
„Фундаментите на пазара на имоти се очаква да останат положителни и докато количествените улеснения продължават, цикълът на пазара ще се удължи, включително и във Великобритания. Доходността обаче ще продължи да се понижава, макар и с по-малки темпове, заради притока на капитали към сектора. Доходността от първокласните активи се очаква да падне по-близо до границата от 3%“, коментира Кейбъл.
Експертът прогнозира и че наемите на ключовите пазари с ограничено предлагане ще продължат да се увеличават, още повече, че повечето пазари отчитат рекорден спад на незаетите площи. Делът на празните площи е значително под средното ниво в дългосрочен исторически план, посочва компанията.
По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова
investor.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!