Борисов не се страхува от вот на недоверие

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
442

Премиерът Бойко Борисов заяви, че не се притеснява от готвения вот на недоверие за правителството му от БСП.

В интервю за Би Ти Ви той заяви, че от доста години няма притеснения от червената партия. Борисов отказа да коментира по същество критиките към икономическия си екип, които вече отправят и партньорите на ГЕРБ от Синята коалиция и отново припомни, че въпреки кризата правителството му не е допуснало да намалеят пансиите и заплатите, и да се увеличат данъците.

“Нямам желание да се обяснявам нито на синята, нито на червената или на която и да е била коалиция. Аз казвам, че за разлика от Гърция, Румъния, Сърбия и всички държави в региона, да не говоря и за Испания, Португалия и колко много други, ние сме държавата с най-ниски данъци и успяваме една година да управляваме без да повишим данъците, без да намалим пенсиите и заплатите”, обясни премиерът.

Той даде разяснение и по скандала с арабски консорциум EABG (Emirates Associate Business Group), който се почувства засегнат от съобщение на българското правителство, че е сигурен инвеститор в строителството на писта за Формула 1 край София. Представители на компанията поискаха опровержение, че са представени като шейхова от Абу Даби.

Питан дали предварително не се проучва с кого се среща, Борисов каза, че българските служби проверяват всеки инвеститор, но в този случай ставало въпрос за намерение. Той ги приел по настояване на депутата от БСП Румен Петков.

Междувременно вицепремиерът Цветан Цветанов допусна пред Нова телевизия, че точно участието на бившия вътрешен министър в проекта е причина за съобщението до мобилния телефон на консултант EABG, в който се предлага подкуп за решаване на проблема.

“От информацията, която имаме, можем да заключим, че не става въпрос за нещо, което е свързано с рекет, изнудване, а по всяка вероятност това са фенове във „Фейсбук”, техният профил е точно такъв. Може да се направи заключението, че става въпрос за една шегичка. А и може би са видели, че Румен Петков е инициатора на тези инвестиции. Може би затова са се пошегували”, каза Цветанов.

 

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!