Борисов махна микрофоните на журналистите, за да предпази Урсула фон дер Лайен от въпроси

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
337

За подобен ход от страна на българската власт в опита ѝ да не допуска журналистически въпроси е трудно да се досетим
Снимка: МС
Министерският съвет е демонтирал микрофоните на журналистите по време на вчерашната пресконференция след срещата на премиера Бойко Борисов с бъдещия председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, предава Дарик радио.
нимка: Дарик радио


Още по време на изказването си българският премиер заяви, че въпроси няма да бъдат допуснати, но очевидно е искал да се подсигури и устройствата са били демонтирани за всеки случай.

„Няма да има въпроси, за да не я поставяме в неудобно положение да отговаря за нещо, което все още не е решено окончателно“, заяви министър-председателят. Борисов обясни това като любезност.

За подобен ход от страна на българската власт в опита ѝ да не допуска журналистически въпроси е трудно да се досетим.

От Министерски съвет коментираха днес темата, след като много медии цитираха вчерашната новина на “Дарик радио”, като според пресцентъра журналистите са били предварително уведомени, че двамата ще направят само кратки изявления, без да се задават въпроси.

Също така от МС посочват, че това е било съгласувано между екипите на българския премиер и на новоизбрания председател на ЕК, като българската страна се е съобразила изцяло с предложението на своите гости – преди началото на срещата в Министерския съвет да се проведат изявленията, без въпроси от медиите.

При провеждането на брифинги и пресконференции микрофоните в Гранитна зала за представителите на медиите са налични. Когато обаче се предвиждат само изявления и официалните лица настояват изрично да няма въпроси, микрофоните се демонтират, защото не могат да бъдат изключени заради смущения в останалата част на озвучителната система, оправдаха липата на микрофоните от МС.
economic.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!