Борис Джонсън планира да премахне социалното дистанциране в Англия от 19 юли (видео)

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
469

Окончателното решение ще бъде потвърдено на 12 юли

 

Снимка: Bloomberg L.P.

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън обяви планове за прекратяване на социалното дистанциране и ограниченията на капацитета на обществените места в Англия от 19 юли, като заяви, че хората трябва да се научат да живеят с коронавируса, съобщава Bloomberg.

Защитните маски за лице ще отпаднат като задължителна мярка, като правителството вече няма да съветва хората да работят от вкъщи.

На онази част от бизнеса, която остава за момента затворена, ще ѝ бъде разрешено да отвори отново, включително нощните клубове, като повече няма да се изискват доказателства за ваксинация или COVID тестове преди влизане.

Окончателното решение ще бъде потвърдено на 12 юли.
Броят на заразените обаче се очаква да нараства, тъй като мерките постепенно отпадат, смятат от правителството. Въпреки това не се прогнозира нивото на новозаразени да достигне стойностите отпреди старта на ваксинационната кампания.

Състезание с ваксини

Великобритания се надпреварва да ваксинира населението си срещу бързо разпространяващия се делта вариант на вируса; 64% от възрастните вече са получили по две дози от ваксината до момента. Тази цифра не е достатъчна обаче за някои учени, които предупреждават, че премахването на почти всички ограничения сега – когато милиони все още не са напълно имунизирани – може да се окаже опустошително.

Джонсън обяви, че програмата за ваксиниране ще бъде ускорена за хора на възраст под 40 години, намалявайки интервала между дозите от 12 седмици на осем. Хората все още ще бъдат задължени по закон да се самоизолират, ако дадат положителен резултат при тестване за коронавирус.

Премиерът сигнализира за намерението си да позволи на напълно ваксинираните хора, които са идентифицирани като контактни на заразени с Covid-19, да бъдат освободени от задължителната карантина.

Правителството също така работи с туристическата индустрия, за да премахне необходимостта хората, които са получили по две дози от ваксината, да бъдат поставяни под карантина при връщане от държава, включена в списъка с рисковите страни.

Последният етап от плана на правителството беше отложен с четири седмици миналия месец, за да позволи на повече хора да бъдат ваксинирани, решение, което според правителството е спасило още хиляди животи.

Без повече ограничения

Новите правила сигнализират, че вече няма да има ограничения относно социалните контакти; в момента събиранията на закрито са ограничени до шест човека, докато на открито лимитът е до 30 души.

Няма да има повече ограничения за броя на гостите на събития като сватби и погребения, а правилото за социално дистанциране „един метър плюс“ ще бъде отменено навсякъде, с изключение на някои видове обекти.

Всички ограничения на капацитета в театрите, спортните и концертните зали ще бъдат премахнати.

По статията работи: Аспарух Илиев
investor.bg

 

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!