Борис Джонсън атакува BBC, за да се задържи на поста си?

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
272

Източник: EPA/БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън бе обвинен, че атакува BBC в отчаян опит да остане на поста си, след като стана ясно, че той и екипът му редовно са присъствали на партита по време на локдауните във Великобритания, пише “Гардиън”.

Твърди се, че редица депутати от Консервативната партия са готови да поискат оставката на Джонсън. Появиха се съобщения, че 35 от 54-те писма, необходими за иницииране на вот на недоверие, вече са получени, макар че действителният им брой е строго пазена тайна.

Докато “Даунинг стрийт” се надява да овладее кризата, министърът на културата Надин Дорис, един от най-верните съюзници на Джонсън, потвърди в неделя, че лицензионната такса за BBC ще бъде премахната през 2027 г., а финансирането на медията ще бъде замразено през следващите две години.

Въпреки че този ход ще принуди корпорацията да закрие отдели и вероятно да съкрати хиляди служители, той вероятно ще срещне одобрение сред членовете и поддръжниците на Консервативната партия, както и сред десните медии, които все още не са призовали Джонсън да напусне.

Сред други политици обаче витае мнението, че Джонсън атакува медиите, които съобщават за нарушенията му и че действията срещу BBC са част от опитите му да се задържи на поста.

Други мерки, за които се твърди, че премиерът подготвя, за да вдигне рейтинга си, са борба с миграцията през Ламанша и премахване на Covid-19 ограниченията.
news.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!