Борис Бекер: В затвора бях само номер, искаха да ме убият

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
247

Легендарният тенисист Борис Бекер говори публично за пръв път, след като беше освободен от затвора във Великобритания. В него германецът излежаваше присъда за укриване на приходи и активи, след като обяви несъстоятелност.

Първоначално Бекер получи присъда 2.5 години, но прекара в затвора осем месеца, след като наказанието му е съкратено в рамките на програма за ускорено депортиране.

“В затвора си никой и нищо. Просто число. Моят номер беше A2923EV. Не се казвах Борис, бях номер. Никой не се интересуваше кой съм”, каза Бекер в телевизионно интервю за Sat1. Твърди се, че за него той е получил малко над 400 хиляди паунда.

Бекер каза още, че съкилийници са спасили живота му, след като два пъти е получавал заплахи.

“Мислех, че ще изгубя живота си в Уондсуърт. Убиец, за когото по-късно разбрах, искаше палтото ми, искаше пари и каза, че ще ме убие, ако не ги получи. След това в Хънтъркомб друг убиец каза, че иска да ме убие.”

Бившият тенисист откроява и ефекта, който престоя в затвора е имал върху него. Бекер споделя, че иска да продължи напред.

“Години наред допусках грешки, имах фалшиви приятели. Мисля, че този престой в затвора ме върна назад. Преоткрих човека, който съм. Научих тежък урок. Беше скъпо и болезнено. Някои неща се случват с причина.”
dnevnik.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!