Болните растат, обявиха извънредна ситуация в Лондон

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
789

Увеличава се недостигът на медицински персонал

Снимка: БГНЕС

Кметът на Лондон Садик Хан обяви днес извънредна ситуация, за да помогне на болниците в града да се справят увеличаващия се брой пациентите с Covid-19 заради бързо разпространяващия се вариант Омикрон на коронавируса, предаде Ройтерс.

Предприемането на тази стъпка ще позволи по-тясна координация между различните държавни служби, след като Великобритания регистрира вчера най-големия дневен ръст на броя на новите случаи на Covid-19 от началото на пандемията.

Хоспитализациите и недостигът на медицински персонал се увеличават, каза Хан и добави, че след консултации е решил поради сериозността на положението да обяви днес “извънредна ситуация”.

“Увеличаването на броя на случаите на варианта Омикрон в нашата столица е много обезпокоително”, добави Хан. Омикрон бързо стана доминиращ, броят на новите случаи рязко скочи, а броят на хоспитализираните отново расте, каза кметът.

Лондон е регистрирал 65 525 нови случая на коронавирус през последните седем дни, от които 26 418 за последните 24 часа, за които бяха съобщени данни.

Хан, който е от опозиционната Лейбъристка партия, обяви такова извънредно положение и през януари, когато ръстът на случаите на коронавирус заплашваше да претовари болниците.

Според последни оценки на Омикрон се падат повече от 80 процента от новите случаи на КОВИД-19 в Лондон. (БТА)

По публикацията работи: Веселина Йорданова
dnes.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!