Бойко Рашков със смразяващи разкрития за “Хемус”

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
230

Смразяващи разкрития за строителството на “Хемус” направи вътрешният министър Бойко Рашков. 30-40% от парите отивали към партия ГЕРБ, обяви МВР-шефът. Той бе в прокуратурата, за да даде обяснения по разследването за “Хемус”.

“Говорихме за важни неща с прокурора. Казах това, което знам – от средствата за строителството на отделни лотове на АМ “Хемус” не всички пари са отивали за строителство. Отделяли са се 30-40 процента от тях и са се насочвали към една политическа партия. Казах я на прокуратурата – ГЕРБ”, заяви Рашков пред медиите на излизане от държавното обвинение.

“Затова са сложни тези конструкции, които са направени по времето на партия ГЕРБ. Нещо, което стана известно още ноември миналата година на наша пресконференции. Обърнах внимание на колегите, че е тяхна задача да докажат, че парите са получавани от представители на тази политическа партия”, каза още Рашков. Но допълни: “Не казах всичко на прокуратурата, защото информацията ще изтече към Борисов”.

“Това са събития, които са започнали от 2018 г. Става дума за Лот 5 на “Хемус”. Прокуратурата не е обръщала внимание на няколко други материала, които са изпратени при тях. До днес нямаме отговор дали са взели решение по него”, продължи Бойко Рашков. По думите му още когато започнала реализацията са били задържани повече от 10 лица, е имало достатъчно материали. “Ако прокуратурата беше сериозна щеше да внесе няколко мерки за задържане под стража, а те дори не бяха прочели тези материали”, възмути се министърът.

standartnews.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!