Бившата зам.-шефка на Европарламента чисти в затвора, взема 0, 75 евро на час

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
146

Ева Кайли

Бившата зам.-председателка на Европейския парламент Ева Кайли в момента е в затвора в Брюксел, където работи и получава 0, 75 евро на час, съобщават белгийски медии. Тя беше отстранена от поста си и задържана в началото на декември м.г, след като се оказа замесена в скандала „Катаргейт“.

В затвора отношението към Ева Кайли е като към останалите лишени от свобода. Бившата шефка участва в почистването на помещенията и кухненската работа.

Преди да загуби положението си, Кайли е работила за 7146 евро месечна заплата след облагане с данъци и е имала на разположение още 4778 евро на месец за пътни разходи.

Наскоро защитата на Кайли е съобщила, че тя е била поставена в изолатор, тъй като реагирала заради отнета й възможност да си вземе душ.

Кайли е настанена в най-новия затвор в Белгия и един от най-съвременните в Европа и по света, в околностите на Брюксел. Прокуратурата и съдът отказаха искането ѝ да бъде освободена с гривна за проследяване.

Гъркинята е обвинена, че е участвала в организирана престъпна група, извършвала политически услуги на Мароко и Катар срещу заплащане. В дома ѝ, който тя споделяше с партньора си Франческо Джорджи, както и в куфар, пренасян от баща ѝ, бяха открити стотици хиляди евро в брой. Общо по случая следователите се натъкнаха на банкноти на стойност над 1,5 милиона евро, припомня Дарик.

Засега в затвора остават Кайли, Джорджи и бившият евродепутат Антонио Панцери. Наскоро Панцери, обвинен за ръководител на престъпната група, стана свидетел на прокуратурата. По същото разследване Европейският парламент вчера свали имунитетите на евродепутатите Марк Тарабела и Андреа Коцолино, както поискаха белгийските власти.
debati.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!