Била ли е дискриминирана Наоми Кембъл на Летище София?

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
359

Все още няма обратен коментар от страна на Летище София относно оплакването на Наоми Кембъл за расова дискриминация

На 19 май Кембъл пристигнала у нас за снимките на реклама. Манекенката е спряна от представители на силите на реда, които подложилили нея и багажа ѝ на щателна проверка, преди да я пуснат в страната.

В пост на официалната си страница във Facebook от Летище София, отправят своите извинения за създаденото неудобство: “Искрено съжаляваме за негативните преживявания на г-жа Кембъл в София. Днес започнахме пълна проверка на случилото се. В контакт сме с българските митнически власти, които потвърдиха, че проверката на пътници и багажи е част от тяхната работа и това е рутинна процедура.”

Освен това, те съобщават, че ще прегледат видеозаписите от този ден и ще интервюират служителите, за да проучат случая напълно.
По-късно от Агенция “Митници” също публикуваха официално становище по въпроса с претърсването и оплакването на Кембъл.

“Във връзка с множеството получени запитвания, по повод информация за проверка на г-жа Наоми Кембъл при пристигането й на Летище София, Ви информираме, че е бил проверен багажът на г-жа Кембъл и е извършена рутинна проверка на случаен принцип, което е част от задълженията на митническите служители. Няма постъпило оплакване от г-жа Кембъл или неин представител”, съобщиха от Агенция “Митници”.

Това не е първото неприятно събитие на летище за Кембъл.

През 2008 г. г-жа Кембъл е изведена от самолета с белезници след скандал с полицията на летище Хийтроу в Лондон.

Твърди се, че тя се е разгневила, след като член на кабинния екипаж ѝ казал, че чантата ѝ не е била прибрана на борда, тъй като била твърде тежка.

Източник: Dailymail/DarikNews.bg
vesti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!