Би Би Си: Британското правителство подкрепя идеята за радикални промени в структурата на НАТО

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
425

Британското правителство подкрепя съществуващите предложения за радикални промени в командната структура на НАТО като съкращаване на членовете на състава и на бази на организацията, съобщава Би Би Си.

В петък предстои среща на НАТО в Лисабон, на която пред световните лидери ще бъдат поставени трудни въпроси, сред които базите на кои страни да бъдат затворени. Евентуални промени, подкрепяни от британското правителство, са свързани с намаляване на броя на агенциите на организацията, отговарящи за сфери, сред които комуникациите, проучванията и тренировъчни дейности. Предвижда се агенциите да бъдат намалени от 14 на три.
Очаква се по време на срещата лидерите да одобрят новата Стратегическа концепция, която поставя новите задачи и цели на организацията.
По-рано този месец генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен заявим че държавите от НАТО трябва „да обединят ресурсите си”, за да има по-голяма ефективност.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!