“Дейли Мейл”: Принц Чарлс ще поеме сватбените разходи на принц Уилям, но данъкоплатците все пак ще трябва да платят 20 милиона лири

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
540

Очаква се британският принц Чарлс да поеме милионите лири, които ще струва сватбата на сина му, пише "Дейли Мейл", позовавайки се на източници на британския дворец.

Но сватбената церемония на принц Уилям и Кейт Мидълтън ще коства на данъкоплатците десетки милиони лири за сигурност по време на строги мерки за съкращаване на държавните разходи в страната.
От родителите на Кейт няма да бъде изисквано да направят принос за церемонията. От желанието им обаче зависи дали ще поемат разноските по сватбената рокля на булката, които може да достигнат 100 хиляди лири, коментира изданието.
Междувременно представители на двойката заявиха, че ще бъде организирана икономична сватбена церемония, която няма да бъде голям товар за данъкоплатците. Беше заявено и, че детайлите около сватбата все още са в процес на уточняване. Това е оповестено със съзнанието, че евентуална показност ще изглежда зле на фона на половината милион британци, за които има прогнози, че ще изгубят работата си през следващите години, коментира изданието. Въпреки това обаче има предположения, че в момента се очертава събитието, очаквано следващата година, ще струва между 20 милиона и 40 милиона лири. За сравнение сватбата на принц Чарлс и Камила струваше 5 милиона лири.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!