Бекер се яви в съда в Лондон, за да даде обяснения по делото за личния му фалит

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
59

Германската тенис-легенда Борис Бекер се появи днес в съда в Лондон, след като беше обвинен, че не е предал два от трофеите си от Уимбълдън, които трябва да бъдат продадени за уреждане на дълговете му.

52-годишният Бекер, който обяви личен фалит през 2017-а година, не успя да предаде двата си трофея на Откритото първенство на Австралия. А в ново обвинение от 28 точки се твърди, че не е изпълнил нарежданията за разкриване на детайла информация по въпроса.

Германецът не се призна за виновен по всички точки по време на изслушването му в Саутуърк Краун Корт. Твърди се в обвинението, че Бекер е укрил собственост и пари на стойност повече от 1 милион лири, държани в банкови сметки.

В обвинителния акт са изброени трофеите на Бекер от Уимбълдън от 1985 година, когато на 17-годишна възраст той става най-младият шампион на сингъл за мъже и този от 1989-a година. Бекер също печели турнира през 1986 година. Германската легенда има в актива си Откритото първенство на Австралия през 1991 и 1996-а година.

В момента той живее в Лондон и днес след края на изслушването беше информиран, че процесът срещу него ще започне през септември 2021-а година. Ако бъде признат за виновен в укриване на имущество, което е можело да покрие дългове, го грози затвор за няколко години. В момента той е пуснат под гаранция.

Той е решен да се изправи срещу тези обвинения и да ги оспори, както и да възстанови репутацията си и да защити името си, заяви Джонатан Каплан- адвокат на Бекер.
gong.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!