Българите вече не могат да кандидатстват само с лична карта за уседналост на Острова

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
735

Пандемията от коронавирус затвори кол-центровете, отговарящи за тази услуга

Снимка: Unsplah
Българските граждани, които живеят във Великобритания и искат да получат уседналост, вече няма да могат да кандидатстват само с лична карта, както досега. Промяната се налага заради разразилата се пандемия от коронавирус и единствената възможност за кандидатстване е чрез интернет приложението, за което е нужен международен паспорт с биометрични данни, съобщава Министерството на външните работи.

Правителството на Великобритания реши временно да затвори центровете за сканиране на лични документи. Освен това временно се прекратява и изпращането на лични документи по пощата – вече изпратените документи ще бъдат върнати на техните собственици. Запазва се обаче възможността за подаване на заявление онлайн, като се използва мобилното приложение за това.

Заради мерките срещу разпространението на COVID-19 временно спира и дейността на кол-центъра за разрешаване на проблемите със Схемата за уседналост. Запитвания ще могат да се изпращат само с електронен формуляр. Ще бъде даван приоритет на имейли от неправителствени организации, оказващи подкрепа на уязвими групи.

57 неправителствени организации, получили финансиране за подкрепа на уязвими групи, ще прекратят временно част от своите дейности, като ще продължат да осигуряват подкрепа по телефон и по електронен път, уточняват още от външното ни министерство.
economic.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!