Българин прави 150 къщи на плажа в Занзибар

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
177

Ваканцията е хубаво нещо, но тя в един момент свършва. Предприемачът Калоян Георгиев обаче е измислил как да завърти бизнес на Занзибар – той планира да изгради 150 къщи за туристи. Пътят му тръгва от столичния квартал “Надежда”. Можел е да стане звезда във волейбола, но се отказал.

Още като ученик и студент в УНСС се занимавал с какво ли не – карал такси, продавал чушки и домати, въртял компютърни клубове. Явно се е “заразил” с “travel bug”, защото е обиколил 2/3 от земното кълбо. Но не само пътешествал, а и откривал бизнеси в около 70 държави. Проектите му са свързани със здравеопазване, фармация, здравно застраховане, недвижими имоти, туризъм. Той е един от съоснователите е на K-Pharm Global Group (KPGG), конгломерат от компании в сферата на търговията с фармацевтични продукти.

В пандемията една от компаниите му – Colibra, занимаваща се с организация на полети, пуска продукт Pay If Okay – получаваш билет за пътуване без да го плащаш докато не стане факт, че полетът ти е ОК. При проблеми получаваш ваучер за друг полет.

Навсякъде Калоян е със семейството си – Янина и 6-годишната му дъщеря Анабел. Пандемията ги заварва в Занзибар. Отиват за седмица, а вече са там почти година. Георгиев успява да купи много изгодно земя, топ локация на плажа Падже бийч. Идеята му е да направи комплекс от 150 къщи с място за споделена работа, което да се ползва от дигитални номади от цял свят. Но освен с лаптопа, наемателите да имат възможност и да спортуват. Първите 10 къщи вече посрещат туристи, съобщи TravelNews. Покрай тях се прави огромен басейн. Останалите 140 трябва да бъдат готови до края на 2021 г. В момента се изграждат ресторант и бар.

Предстои да довърши сделката и за останалите имоти, с които ще придобие общо около 0.5 км на първа линия. В Танзания чужденци не могат да станат собственици на земя, само я вземат под наем до 99 години.Калоян очаква мястото да привлича туристи от цял свят, включително и българи. Има вече резервации за 6 месеца напред.Обмисля и да пусне чартър от България до Занзибар.

standartnews.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!