Австрийските власти: Стрелбата във Виена е терористичен акт, нападенията са на 6 места

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
282

Нападението не е приключило, каза министърът на вътрешните работи

 

Снимка: БГНЕС
Стрелбата в централната част на Виена се предполага, че е била терористичен акт, като има няколко ранени, а вероятно и убити хора, заяви австрийският министър на вътрешните работи Карл Нехамер пред австрийската телевизия ОРФ, предаде Ройтерс.

Според изявление на полицията в нападението са участвали няколко терориста, въоръжени със снайпери.

Нападенията са били на 6 локации, един човек е починал, няколко души са ранени, сред които полицай.

“Към момента мога да потвърдя, че ние вярваме, че това е очевидно терористична атака”, каза министърът.
Той допълни, че се предполага, че стрелбата е била извършена от няколко души и че нападението все още не е приключило.

Засега е известно, че един полицай е сериозно ранен, допълва говорител на вътрешното министерство, предаде ДПА. Най-малко един заподозрян е бил арестуван след стрелбата в близост до синагога.

Говорител на здравната асоциация във Виена потвърди, че 15 души са били приети в медицински клиники със сериозни наранявания в резултат на нападението. Целият център е блокиран.

Частна телевизия е показала запис от охранителната камера на синагогата, на който терорист застрелва хладнокръвно минаващ покрай него човек, след което го довършва с още един изстрел.

На улиците се разполагат военни части, които поемат охраната на правителствени сгради и чужди посолства.

Ръководителят на австрийската еврейска общност Оскар Дойч каза в Туитър, че не е ясно дали синагогата и канцелариите към нея са били мишена на стрелбата. По времето на стрелбата те са били вече затворени, предаде Ройтерс.

Засега има противоречиви информации за случилото се в центъра на Виена. Метрото там е спряно, хората са приканени да избягват обществените места и обществения транспорт и да си останат у дома.

Според местна медия може да са били убити седем души в стрелбата. Местни издания твърдят, че нападението било срещу синагогата. Бе съобщено и за взривил експлозиви нападател, както и за ликвидиран нападател, а също и за нападател, който е избягал от местопрестъплението, допълва БТА.

dnes.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!