Арестуваха българи, източвали банкови карти в Дъблин

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
867

При съвместна операция на полицията и митническите служби в България и Ирландия са били задържани двама български граждани. Арестуваните се занимавали с източване на банкови карти.

На 8 септември митническите служители от отдел „Борба с наркотрафика” на Летище София са открили в експресна куриерска пратка за Дъблин две скиминг устройства, подготвени за инсталиране. Устройствата, предназначени за кражба на данни от банкови карти, съдържат батерия, памет и „уста” за банкомат. Четците пътували в експресна куриерска пратка, маскирани като рамки за снимки.
След незабавна координация с ирландските служби двамата българи били задържани в Дъблин.
През последните осем месеца в рамките на операция „AIR SHIELD” митничарите от отдела за борба с наркотрафика на „Летище София” са успели да неутрализират дейността на български престъпни групи, действащи на територията на Европа и САЩ. Задържани са повече от 20 скиминг устройства, предназначени за източване на кредитни карти и банкови сметки.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!