Йешич – вариант за селекционер на България

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
764

Миодраг Йешич е един от вариантите за поста селекционер на националния отбор на България, твърди в-к "Тема Спорт".

Сърбинът вече три пъти е работил у нас. Първо в Славия в началото на века, след това довърши сезон 2004/2004 година в ЦСКА и финишира първи. По-късно спечели Купата с Литекс.

Представянето му у нас обаче е спорно. След слабото представяне на Овча купел, той все пак стана шампион с ЦСКА, но с уговорката че води в 15 мача готовият отбор на Ферарио Спасов. След това завоюва Купата на страната с Литекс, а след това изненадващо си тръгна от Ловеч като подробностите и до днес не са известни.

Миодраг Йешич има любопитна връзка с националния тим. Докато беше в Ловеч успешно премести Станислав Манолев от дясното крило на бека от същата страна на терена. По-късно като десен краен защитник Манолев направи успешен трансфер в холандския гранд ПСВ Айндховен.

Настроение да бъде поканен чужденец за селекционер в България има отдавна, но при липсата на перспектива в настоящите квалификации Българският футболен съюз едва ли ще е склонен да издържа скъп специалист, който просто да обиграва отбора.

“Скъп” чужденец обаче е относително понятие. Ако са верни твърденията, че Сираков и Стоилов са се подписвали под ведомости на стойност около 100 000 на месец, то специалист от ранга на Ларс Лагербак и Свен Йоран Ериксон например ще излезе дори по-евтин вариант. Сред най-често споменаваните чужденци са още Лотар Матеус, Клаус Топмьолер, Славолюб Муслин и Любко Петрович.

Сред спряганите български имена за поста са Александър Станков, Димитър Пенев и Илиян Илиев, както и афиширащите нежелание да се занимават на този етап с “трикольорите” Христо Стоичков и Красимир Балъков. .

До 8 октомври, когато е двубоят ни срещу Уелс на Острова, националният отбор трябва да има нов наставник. Твърде вероятно е за този мач начело да е временен треньор.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!