Аптеките и джипитата в Англия се включват във ваксинацията

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
279

Аптеки и лични лекари във Великобритания се включват в мащабната кампания за ваксинация наред с болниците и специално създадените ваксинационни центрове.

Ваксинацията в няколко аптеки на ключови места започват днес. Засега там могат да отидат хора от приоритетните групи след записване на час. Те ще бъдат поканени с писма да направят това. Те могат да изберат ваксината да им бъде поставена от личния лекар или във ваксинационен център, но така изчакването може да е по-дълго. Очаква се още 70 аптеки да се включат в кампанията.

Местата, които поставят ваксини в страната, са вече над 1000. Сред тях е и супермаркетът “Асда”, в който има и аптека. Персоналът ѝ ще ваксинира пациенти в досегашната секция за облекло на магазина.

Към момента Великобритания е ваксинирала 2,6 милиона души. Целта е ваксина да получат 15 милиона души в 4-те рискови групи – хора в домове за възрастни, медицински персонал, хора над 70 години и такива с тежки заболявания – до края на февруари.
offnews.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!