Антикорупционен предизборен блок между ПП и ДБ ще спечели изборите

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
73

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов
Никола Минчев

Антикорупционен предизборен блок между ПП и ДБ ще спечели изборите
Антикорупционен предизборен блок между ПП и ДБ ще спечели изборите, заяви пред Би Ти Ви Никола Минчев от “Продължаваме промяната”.

По думите му патовата ситуация в политиката се дължи на сблъсъка на двата лагера – на реформистките сили – около ПП, ДБ и извънпарламентарни групи, и на статуквото – около ГЕРБ, ДПС и БСП.

Минчев е на мнение, че Изборният кодекс стана нарицателно за работата на 48-ото НС. Той прогнозира, че антикорупционно законодателство няма да бъде прието от този парламент, но изрази надежда, че все пак промените в НПК, касаещи въвеждането на механизъм за разследване на главния прокурор, могат да минат. Минчев добави, че служебният правосъден министър Крум Зарков е заявил, че президентът Румен Радев може да даде допълнително време, преди разпускането на 48-ото НС, но ако се види воля за приемане на законите, свързани със съдебната реформа.

Зам.-председателят на парламента добави, че знак за наличието на тази воля ще е вкарването на НПК за първо четене в зала още тази сряда. По думите му този законопроект има шанс, за разлика от реформата в КПКОНПИ. Този проектозакон вече е гласуван на първо четене, но ГЕРБ, ДПС, БСП, “Възраждане” и “Български възход” удължиха срока на 21 дни.

“Ако Борисов беше премиер, нямаше да има военнапомощ за Украйна. Правителствата на Бойко Борисов никога не са заемали позиция срещу Русия”, добави Минчев и даде пример със строежа на Балкански поток, отравянето на Емилиян Гебрев и взривовете във военните складове.
Offnews.bg

 

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!