Английската кралица пусна за продажба чорапи за сън на цена от 75 евро

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
590

© Pixabay.com
Дори и английската кралицата Елизабет Втора не може да избяга от финансовите проблеми, свързани с пандемията от коронавирус. Сега обаче Нейно Величество се надява да запуши дупка от 64 млн. паунда (72 млн. евро) във финансите на кралското семейство като продава чорапи за сън и грейки за легло онлайн.

Новите артикули, се предлагат на сериозни цени в онлайн магазина на Royal Collection, като чифт чорапи струва 69 паунда (77 евро).

„Изработени с любов и от 100% кашмир, тези луксозни чорапи за сън са разкошно меки и са идеалният подарък“, се казва в описанието на продукта на сайта.
Ако чорапите не топлят достатъчно, почитателите на кралицата могат да си закупят плетени калъфи за грейки за легло на цена от 115 паунда (129 евро), като цената включва и самия термофор.

Кралските дворци са затворени за посетители заради пандемията и онлайн магазинът остава единственият начин, по който кралското семейство може да продава сувенири. Хората, които търсят по-евтини неща, може да обаче да изненадат от високите цени като например свещ за 115 паунда, пише Daily Mail.

 

Сред по-евтините неща са кърпа за врат за куче на цена от 12.95 паунда (14.55 евро) и маски за лице по 9.95 паунда (11.1 евро).

Маските бяха пуснати още през ноември, когато кралицата за първи път бе заснета с маска на лицето.
Продажбите ще подкрепят The Royal Collection Trust, благотворителния тръст, който поддържа творбите на изкуството и мебелите, които кралицата пази за своите наследници и за нацията.

Финансовото състояние на тръста пострада сериозно от пандемията като по последни прогнози се очаква да отчете спад от 64 млн. паунда на приходите в края на финансовата година.

Тръстът си осигури спешен заем от 22 млн. паунда (24.7 млн. евро) от британската банка Coutts, която обслужва кралицата, но предупреди, че ще трябва да намали броя на служителите си, за да балансира бюджета.
profit.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!