Анализатор: Великобритания трябва да се фокусира върху малкия и средния бизнес

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
169

Спасяването на тези компании ще ги насърчи да наемат нови служители, смята Наийм Аслам от AvaTrade

В момента фокусът на британското правителство трябва да е върху спасяването на малкия и среден бизнес, като им се осигури възможно най-голяма подкрепа. Така компаниите ще бъдат насърчени да наемат служители. Това каза Наийм Аслам, главен пазарен анализатор в AvaTrade, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.
“В момента британската икономика има нужда от повече политики за създаването на работни места. Ако квалифициран кадър кандидатства за 60-70 работни места и няма отговор, той би кандидатствал и за обикновена работа като санитар. Но дори и тези работни места са малко, тъй като бизнесът не харчи за подобни неща”, изтъква Аслам.

Той смята, че Английската централна трябва да се увери, че банките подкрепят икономиката на страната. “В момента много банки намаляват своите ипотечни продукти. Независимо дали става дума за търговска ипотека или ипотечен кредит за ново жилище, критериите станаха много по-строги в условията на коронакризата”, обясни той.

“АЦБ трябва да бъде възможно най-строга с банките, за да се увери, че те подкрепят малките и средни предприятия, без да ги облага с прекалено големи тежести”, подчертава анализаторът.

Според него ако АЦБ не се бе намесила и не бе въвела стимули по време на пандемията, икономическият спад във Великобритания щеше да е още по-голям през изминалото тримесечие.

“Великобритания можеше да избегне толкова голям спад на БВП от 20.4% през второто тримесечие, ако беше въвела правилна стратегия за ограничаването на разпространението на коронавируса. Ограничителните мерки в страната бяха въведени чак в края на март. Също така вече имаше примери със стратегии срещу коронавируса от Китай и други азиатски страни”, коментира още Аслам.

По думите му Великобритания все още не е видяла най-лошото от пандемията, тъй като тя държи икономиката на командно дишане.

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria
investor.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!