Американският посланик: България не е полицейска държава

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
790

Неправилни са обвиненията, че България е полицейска държава, заяви в интервю за "Нова телевизия" посланикът на САЩ в България Джеймс Уорлик.

КНДР е полицейска държава, България не е. Това са неправилни сентенции. България е добре работеща демокрация, в която на власт е правителство, уважаващо законите, заяви американският посланик. По думите му докладът на ЕК е една външна валидация на това, което българските граждани също виждат. Вярвам, че правителството се е ангажирало с всички необходими мерки да работи добре съдебната система и да има върховенство на закона в България, заяви още Уорлик.

Реформата на съдебната система ще отнеме известно време на България и трябва да се внимава това да стане по правилния начин, допълни посланикът, според когото специализираните съдилища работят много добре в САЩ и в други страни, така че няма причина да не работят и тук.

“Има добро сътрудничество между българските и американските служби”, отбеляза Уорлик, но отказа да коментира въпроси, свързани с разузнаването. Той се надява, че ако наистина има заплахи срещу българския премиер Бойко Борисов, ще бъдат взети съответните мерки.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!