Полицаи пребили погрешка семейство в Кърджали

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1170

Четирима цивилни полицаи са нахлули в дома на Айсел Мустафова в Кърджали в петък малко преди полунощ,

 

пребили семейството и техен гостенин от Турция, а призори се оказало, че адресът е сбъркан, съобщи БГНЕС.

Сабахатин Мустафов и синът му Кадир са били задържани в ОД МВР в Кърджали и по-късно освободени. Дъщерята Ширин е с наранявания по главата.

За случая се разбра, след като Айсел Мустафова е подала жалба в полицията. Тя и съпругът й са бивши полицейски служители.

“Нахлуха и без да се представят, проснаха мъжа ми на земята, като насочиха пистолет в главата му, не знаехме кои са, помислихме, че са престъпници, стресът беше ужасен, още треперя”, разказва Айсел Мустафова, цитирана от dariknews.bg.

Дъщеря й дошла да види какво става, след като чула шум, ударили и нея, свалили я на земята, а същата съдба сполетяла и самата Айсел, която през това време била в спалнята и се опитвала да се обади на полицията и на съседите си. Едва когато комшийката на семейство Мустафови реагирала на повикванията, мъжете се представили, казвайки, че това е акция на полицията.

През цялото време Айсел не престанала да пита за имената на полицаите, призовавайки ги да се представят.

За грешката на полицията се разбрало чак към 3 часа същата нощ, когато освободили съпруга на Айсел – Сабахатин. Оказало се, че акцията била за задържане на човек, разследван за сводничество. Синът на Айсел се обадил да извика такси и по прослушването на телефона полицаите стигнали до техния адрес. “Откъде да знае синът ми, че този същият таксиджия е търсен за сводничество”, пита жената. 

Жалбата на Мустафова за случая е изпратена до министъра на МВР, до главния прокурор, до Комисията по правата на човека, до омбудсмана, до директора на ОД на МВР в Кърджали, до народните представители от Кърджали. Потърпевшата смята да заведе дело и за нанесени морални и физически щети.

От полицията съобщиха, че по случая се извършва проверка на данните, изнесени в жалбата на Айсел Мустафова, и отказаха друг коментар.

Вътрешният министър Цветан Цветанов обаче заяви пред журналисти, че е запознат със случая и е назначена проверка за това дали е имало превишаване на правата при полицейските действия. Цветанов изказа своите извинения към гражданите, които са се оплакали от полицейските действия, и допълни, че по-късно през деня ще проведе телефонен разговор с тях, за да им обясни, че е разпоредена проверка по случая.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!