Алексей Петров ще поиска да излезе от ареста за трети път

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
329

Днес Софийския градски съд ще гледа искането на бившия служител на ДАНС Алексей Петров да бъде пуснат от ареста.

Това е третата молба на Петров, който беше задържан на 10 февруари по време на операция „Октопод“, като според адвокатите му срещу него не са събрани нови доказателства, а и е задържан вече дълго време.

При ареста на Петров МВР оповести, че той е ръководил и е част от престъпна група, съпричастна към изнудвания, силово събиране на дългове и рекет, незаконно използване на лица за платени сексуални услуги, разпространение на наркотични вещества, незаконно придобиване на значителни финансови средства във връзка с дейността на „Кремиковци“ АД в ущърб на българската икономика, търговия с влияние, пране на пари, укриване на доходи, неплащане на данъци и източване на ДДС от държавния бюджет.

Последната молба на Петров до съда за промяна на мярката му беше в средата на юли, но и тогава две съдебни инстанции решиха да го оставят в ареста. Съдебните заседания обаче бяха засекретени с мотива, че не било редно приложеното по делото кадрово досие да става обществено достояние.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!