Алексей Петров се кандидатира за президент

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
702

Алексей Петров официално се включва в президентската надпревара. За вицепрезидент е излъчена Душана Здравкова.

Кандидатурите на Петров и Здравкова са  издигнати от група граждански сдружения и от Инициативен комитет „Единение и екипност”, обединени от принципите на Хартата за гражданско Управление.
В интервю за news.bg Петров посочи, че очаква премиерът Бойко Борисов да покрепи кандидатурата на Душана Здравкова, тъй като по думите му, тя е „духовна майка” на политическия проект ГЕРБ.
Изпълнителният директор на ССИ заяви, че е необходима цялостна смяна на модела на управление, тъй като през последните 20 години, въпреки че по конституция България е парламентарна република, управлението е министър-председателско.
На въпрос дали е подготвен да загуби битката за президентския пост, Петров заяви, че за да реши да се кандидатира, е преценил, че има необходимия ресурс за победа. Той посочи, че дори в спорта, винаги е участвал с идеята за победа и в повечето случаи е печелил златния медал.
Бившият съветник на ДАНС е убеден, че компроматната война срещу него е приключила.
Той обаче не изключи възможността да използва информация, която има още от средите на ДАНС, срещу политическите си опоненти.
Петров заяви още, че ако ситуацията изисква, той е готов да оповести такава информация, която е от обществен интерес.
Бившият съветник на ДАНС заяви още, че делото срещу него няма да се отрази на кампанията му. Той дори изрази надежда по време на президентската кампания, делото да влезе в съда.
Стана ясно още, че от Инициативния комитет настоятелно призовават президента на България да свика спешно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност поради съществуващите заплахи от провал на противодействието на организираната престъпност и корупцията.
Като причина за това те изтъкват грубата намеса на изпълнителната власт в Съдебната система, както и заради задълбочаване на икономическата криза, причинено от недопустимата намеса на правителството в пазарните процеси.
От ССИ не коментират за момента кандидатурата за изпълнителния директор. От там  само информираха, че вчера Петров си е подал молба за платен отпуск, който е до края на октомври.
Припомняме, след избора на Владимира Янева за председател на СГС, учредителят на ГЕРБ, съдия във Варненски окръжен съд и бивш евродепутат Душана Здравкова, подаде оставка.
Здравната комисия отхвърли евтаназията
Парламентарната комисия по здравеопазването отхвърли на първо четене законопроекта, легализиращ евтаназията, предложен от Любен Корнезов от “Коалиция за България”.
Против проектозакона гласуваха 12 депутати, а един се въздържа.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!