59% от консерваторите са против сделката на Мей за Brexit

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
310
Britain's Prime Minister Theresa May leaves 10 Downing Street for Prime Minister's Questions at the House of Commons, in London, Wednesday Dec. 19, 2018. (AP Photo/Tim Ireland)

38 на сто от членовете на партията на Мей го подкрепят
Снимка: БТА
Повечето от членовете на Консервативната партия на британския премиер Тереза Мей се обявиха против нейната сделка за излизане на Великобритания от Европейския съюз, показва ново проучване, цитирано от Ройтерс.

Анкетата е проведена от института ЮГов сред 1215 членове на Консервативната партия. 59% от тях са против споразумението, а 38 на сто го подкрепят. Над половината от участниците в допитването смятат, че сделката противоречи на резултата от референдума, проведен през 2016 г., на който британците гласуваха за излизане на страната от Общността.

Предстои споразумението да се гласува от британския парламент в седмицата след 14 януари, въпреки че бе насрочен за миналия месец, но британският премиер го отложи, тъй като според нея сделката ще бъде отхвърлена.
Междувременно британският министър за Brexit Стувън Баркли предупреди, че нов референдум за членството на страната в ЕС ще изостри още повече разделенията в британското общество. В свое интервю за германския вестник “Билд” Баркли обясни, че евентуален референдум не може да бъде организиран преди изборите за Европейски парламент през май.

Според него обаче второ допитване означава огромни вреди за демокрацията, тъй като хората са гласували за оттегляне, но въпреки това ще трябва да гласуват отново в края на май. “Европейците също нямат никакъв интерес от втори референдум, тъй като той ще предизвика силна популистка реакция”, добавя Баркли.
economic.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!