50% от тоалетните в британския парламент… покрити с кокаин

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
581

Останали ли са в миналото историите за лудите нощи на депутатите?
Снимка: Vice
В разгара на битката за министър председател на Великобритания, който трябва да заеме мястото на Тереза Мей, много от желаещите да заемат поста се надпреварваха със своите истории свързани с… наркотици.

Майкъл Гоув призна пред DailyMail, че преди 20 години, когато бил още млад журналист, смъркал кокаин на няколко пъти.

“Беше грешка. Понякога поглеждам назад и си казвам: Иска ми се да не бях направил това”, споделя Гоув. Колегата му Борис Джонсън пък, безспорно абсолютно инцидентно, без никакво намерение да го прави, също смъркнал от белия прах… след като кихнал и той влетял в носа му. Той също така признал, че веднъж се е порадвал осъзнато на една линия по време на своята младост. Доминик Рааб пушил марихуана докато бил студент, Джереми Хънт пил млечен шейк с канабис, а Рори Стюарт пушил опиум на сватба в Афганистан.

Политиците в парламента са онези, които създават закони и регулации, с които да държат хората далеч от наркотиците. Разбира се, едва ли на някого му е минавало и през ум, че тези мъже и жени никога не са докосвали каквито и да било субстанции. Всички тези истории са от далечното минало, но можем ли да сме сигурни, че и в момента в тоалетната на парламента някой не злоупотребява с властта си. Появява се и въпросът – има ли двоен стандарт? Списание Vice дава категоричен отговор и той… е положителен.

В около 50% от правителствените сгради журналист на медията открива следи от кокаин. Първи в списъка са сградите Норман Шоу, където много депутати имат офиси. Майкъл Сегалов избира случайна мъжка тоалетна на третия етаж.

Тестът, който провежда, е прост – бледорозова кърпа се поставя на заподозряното място и ако там има следи от кокаин, тя се оцветява в синьо. Точно в тази тоалетна магията на кърпичката се случва за секунди върху мивката, което означава, че съвсем скоро някой е стимулирал сетивата си.

След първия успешен опит Сегалов се отправя към друга тоалетна на втория етаж. Синият цвят отново се появява, но не толкова ярък, колкото първия път. На ред е банята край кабинета на Борис Джонсън. Макар политикът очевидно да се държи неадекватно през последните месеци, помещението се оказва чисто.

Следващата спирка е барът The Woolsack – един от малкото в Уестминстърският дворец, любимо място на младите помощници и хора с достъп до парламента. Пробата на тоалетната за инвалиди излиза положителна. В бара Strangers, в който се допускат само депутати, техните гости, високопоставени служители и журналисти с достъп, положението не е по-различно. Всъщност, по-голямата част от кърпичката става синя.

Четири от девет тествани правителствени сгради дават положителен резултат. Според производителя на кърпите за тестване на кокаин, техният продукт не лови малките количества от наркотика, които от време на време могат да се открият във водата. Говорител на парламента пък се оправдава, че сградите посрещат хиляди посетители всяка година, но “ако употреба на наркотици бъде забелязана на неговата територия, то ще бъдат взети нужните мерки“.

Не само във Великобритания, но и в целия свят войната срещу субстанциите се проваля. Според последните проучвания, мерките, взети срещу нелегалния пазар на наркотици, са имали съвсем малък ефект върху търговията и са довели до негативни последици за човешкото здраве, права, сигурност и развитие.

“Знаем, че в офисите често се ползват наркотици”, казва един от служителите на парламента на Сегалов. Друг признава, че не е виждал с очите си някой да смърка линии от тоалетните чинии, но не е рядкост депутатите да се разхождат из коридорите на парламента във видимо нетрезво състояние.

По публикацията работи: Нели Христова
dnes.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!