4-годишно дете е било прието в Спешния център в Благоевград, след като е било залято с бензин и запалено от баща си

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
140

4-годишно дете е било прието в Спешния център в Благоевград, след като е било залято с бензин и запалено от баща си, съобщи bTV. Детето е с 80% изгаряния по тялото и спешно е транспортирано в “Пирогов”. То е придружавано от майка си.

По думите жената тя не живее с бащата на детето. Казала пред полицията, че той е виновен. Била в шок.

Инцидентът е станал малко преди 17 ч. днес. Момченцето е в изключително тежко състояние. Според bTV бащата е избягал и се издирва.
По-късно БНТ информира, че сигнал за инцидента е получен около 16:30 часа. Детето е докарано в “Пирогов” в 17:15 часа, по думи на директора на спешната болница Валентин Димитров. Лекарите се борят за живота му.

“Става въпрос за дете на 4 години и 8 месеца, докарано от Благоевград с много тежки изгаряния. Постъпва при нас в 17:15 часа. Вкарано е веднага в шокова зала. В момента колегите работят и са под напрежение. Детето е в критично състояние и е с опасност за живота”, обясни Димитров. Той каза още, че детето е без придружител. Повече подробности за състоянието му евентуално ще могат да бъдат дадени утре. “Изгарянията са тежки и навсякъде”, допълни Валентин Димитров.

Полицията работи с двамата родители за изясняване на всички факти и обстоятелства по случая. Проверява се дали става дума за умишлено посегателство или инцидент.
news.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!